Google+

Google+ is een sociaal medium waar veel over gesproken wordt, maar in Nederland zijn er weinig die er daadwerkelijk gebruik van maken. Veel mensen hebben een account, maar doen er verder weinig tot niets mee. Hoe kan het dan dat deze mensen een account hebben? Recentelijk ben ik er zelf achter gekomen wat het geheim van al deze nutteloze accounts is. Google grijpt elke mogelijkheid aan om je een account van Google+ aan te smeren. Wanneer iemand voortaan een Android telefoon installeert, wordt er verwacht dat je een mailaccount van Google aanmaakt. Dit gmailadres is direct gekoppeld aan je nieuwe Google+ account. Dit geldt hetzelfde voor het aanmaken van een YouTube account. Wat houdt Google+ nou eigenlijk in?

Google+ is opgericht op 28 juni in 2011. Het werd gelanceerd voor genodigden en niet voor iedereen toegankelijk. Tegenwoordig heeft Google+ meer dan 500 miljoen leden. Achter Facebook is dit het grootste medium ter wereld. Er wordt ook wel gezegd dat Google met Google+ is gekomen om de strijd met Facebook aan te gaan. Bij Google+ kan men ook mensen volgen en berichten delen. Echter het grote verschil is dat per bericht kan aangegeven worden welke groep vrienden het te zien krijgen. Je kan je vrienden zelf indelen in zogeheten kringen. Het is ook mogelijk om één op één gesprekken te volgen en te chatten met groepen via Google+. Maak bijvoorbeeld een kring voor familie, vrienden, kennissen, collega’s en het gezin.
Google is van mening dat Google+ een netwerk moet zijn zonder vervelende advertenties. Google+ heeft achter zich een enorm krachtige investeerder, Google zelf. Google+ kan gemakkelijk gratis blijven, zo lang Google zelf inkomsten genereert.

Bedrijven en Google+

Voor bedrijven is Google+ het medium om snel op in te spelen. Het is een medium dat in opmars is en niet te stoppen. Google+ is niet te stoppen, omdat Google daar te groot voor is. Google zal er voor zorgen dat Google+ de grootste gaat worden binnen social media. Mensen worden min of meer verplicht om een account aan te maken en steeds meer gebruikers gaan er het voordeel van inzien. Wat is het belang voor bedrijven? Het vindbaar zijn voor bedrijven in de Google ranking is van groots belang. Google heeft de macht om bedrijven met een Google+ account een hogere ranking te geven. Het zal niet lang duren voordat actief aanwezig zijn op Google+ bedrijven zal helpen in de ranking te stijgen. Daarnaast is het verstandig voor bedrijven om nu alvast te wennen en jezelf te profileren op het medium, voordat men achterloopt.

Personal branding

Google+ is vooral interessant omdat gebruikers door middel van kringen niet alles openbaar maken, maar voor verschillende groepen. Zo kan je al snel tegenover al je vrienden nog steeds de grappige jongen blijven, terwijl je tegenover collega’s overkomt als een professionele harde werker. Google+ geeft ook een goede optie om een groep met klanten aan te maken. Er kan via het medium gemakkelijk een massabericht uitgezonden worden. Probeer het echter niet altijd als verkoopkanaal te zien. Niet alle klanten zitten hier op te wachten.
Google+ heeft ingesteld dat je niet met iemand bevriend hoeft te zijn, maar ook personen kan volgen. Zo volgen veel gebruikers bekendheden. Een grote teleurstelling voor Google+ was dat Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, de meeste gevolgde bekendheid op Google+ werd. Dhr. Zuckerberg verwijderde zijn account in 2011.

Bronnen:
http://google-plus-marketing.nl/google-plus-definitie-en-omschrijving/
http://www.eenmanierom.nl/google-plus/#axzz2pSz0ljSJ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s